athensspeeddating.gr :: http://www.mikres-aggelies.com/gnorimies/dating.php ::

www.ancient-technology.com - Αρχαία Τεχνολογία
Αρχαία όπλα

Από την αρχή της χρήσης εργαλείων ξεκινά σχεδόν και η χρήση όπλων. Υπήρχε η περισσότερο η ανάγκη επίθεσης και πολύ λιγότερο της άμυνας. Αρχικά έχουμε όπλα κυνηγιού όπως παγίδες, ακόντια, τόξα, βέλη σφεντόνες κ.α. που έκαναν τον άνθρωπο από χορτοφάγο σαρκοφάγο. Η ύπαρξη κρέατος στην διατροφή μας, φυσικά εξακολουθεί να είναι ενάντια στην φύση μας και να ταλαιπωρεί κι εμάς και τα ζώα, αλλά εξακολουθούμε παραδόξως να επιμένουμε στo λάθος της σαρκοφαγίας...

technology,ancient
ετοιμοπόλεμος

Δεν σταματήσαμε όμως στον θάνατο των άλλων ζώων που μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει και το ελαφρυντικό της ανάγκης για τροφή. Σύντομα στραφήκαμε σε πόλεμο μεταξύ μας όχι για τροφή αλλά για εξουσία... Στρέψαμε τα όπλα σε συνανθρώπους μας, αλλά μιας και αυτοί είχαν την ικανότητα να κάνουν το ίδιο, πράγμα επικίνδυνο, αναγκαστήκαμε να εξελίξουμε τα όπλα και της τεχνικές του αλληλοσκοτωμού μας.
Αυτό οδήγησε κατ' ανάγκη και σε αμυντικά όπλα, σε οχυρωματικά έργα και γενικά σε βασική τεχνητή ανάγκη κάθε οργανωμένης κοινωνίας και μας ταλαιπωρεί μέχρι σήμερα.
Ο κάθε εξουσιαστής βέβαια δεν άφησε την ευκαιρία να μην χρησιμοποιήσει τα όπλα σαν μέσον εξουσίας και επιβολής των νόμων του, δημιουργώντας μόνιμους οπλισμένους φύλακες του νόμου αλλά και στρατού για άμυνα και επίθεση. Αν και αρχικά φαινόταν ότι η εξουσία ήταν για το καλό του λαού στην πορεία αποδείχθηκε ότι ο λαός χρησιμοποιούταν πονηρά για την διαιώνιση της εξουσίας...

Στις περισσότερες θρησκείες οι άνθρωποι θέλησαν να μπλέξουν και τους Θεούς στις δικές τους έχθρες προβάλλοντας πάνω τους τα δικά τους πολεμικά αισθήματα.
Στην αρχαία Ελλάδα εκτός από τον Αρη τον Θεό του πολέμου έχουμε και όλους τους άλλους λίγο πολύ να παίρνουν μέρος σε μάχες. Ο Ήφαιστος αναλάμβανε συνήθως τον εξοπλισμό τους. Μεταξύ όλου του άλλου θεϊκού και κάποιες φορές και ανθρώπινου οπλισμού, έφτιαχνε και τους κεραυνούς του Δία. Παράξενη σύμπτωση είναι ότι κάποια αγάλματα του Δία παρουσιάζουν τον κεραυνό που κρατάει να μοιάζει σε σχήμα και μέγεθος με σύγχρονη ρουκέτα.

Μιας λοιπόν η εξουσία και τα όπλα πήγαιναν πάντα μαζί, δεν ήταν δύσκολο να βρεθούν τα χρήματα και η πειθώ που θα βοηθούσαν τους επιστήμονες της εποχής να ασχοληθούν με την βελτίωση και εξέλιξη του οπλισμού του στρατού.

Σε όλες σχεδόν τις αρχαίες πόλεις σώζονται τείχη που τις περιέβαλαν, αλλού μικρά αλλού μεγαλύτερα, αλλά παντού φτιαγμένα για να προφυλάσσουν από επιθέσεις εχθρών. Το Σινικό τείχος είναι νομίζω η ογκωδέστερη ανθρώπινη κατασκευή, η μόνη ορατή από όλες τις διαστημικές πτήσεις. Μιας όμως και τα τείχη δεν ήταν πάντα αρκετά αποτελεσματικά, φτιαχνότανε καλού κακού και ακροπόλεις στις οποίες κλεινόταν όσοι χωράγανε (ή όσοι βρισκόταν αρκετά κοντά στην εξουσία) μέχρι να δουν τι θα γίνει με τον πόλεμο μέσα από διπλωματικές πια λύσεις. Έτσι συναντάμε σε όλο τον κόσμο πλήθος "απόρθητων" κάστρων.

Εκτός λοιπόν απ' τα λίγο πολύ γνωστά τόξα, βέλη, ακόντια, σπαθιά, πανοπλίες και ασπίδες ας δούμε τι άλλο χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα για μαζικότερους θανάτους.

 

11.01 Καταπέλτες
11.02 Πολιορκητικοί κριοί
11.03 "χελώνες"
11.04 Πολιορκητικοί πύργοι
11.05 Γερανοί
11.06 Πολεμικά άρματα
11.07 Πολεμικά πλοία
11.08 Πλωτές γέφυρες
11.09 Κανόνια
11.10 Φλογοβόλα
11.11 Συγκεντρωτικά κάτοπτρα
11.12 Πυρίτιδα
11.13 Πυρηνικά όπλα
11.14 Αμφικτυονίδες

 

 

Στείλτε τα δικά σας κείμενα ή σχόλια επιστροφή στην αρχική σελίδα